page_banner

Waspada "Virus Anyar"!

Waspada "Virus Anyar"!

panyakit
Gelombang panas henteu suda, sareng "ngimpi buruk" usum gugur sareng usum tiris 2022 sigana ngadeukeutan léngkah-léngkah, sareng departemén kaséhatan di sababaraha nagara mimiti gugup.Mahkota anyar, cacar monyet, sareng influenza, tilu wabah ieu anu dipikahariwang ku masarakat ayeuna, ogé mimiti ngarusak nagara-nagara di sakumna dunya.
Teu disangka-sangka, nalika sistem médis Kanada "diuji", "virus anyar" muncul satengahna.
Anyar-anyar ieu, Otoritas Kaséhatan Toronto di Ontario, Kanada sacara resmi ngumumkeun wabah "panyakit meningokokus"!Sajauh ieu, 3 inféksi sareng 1 maotna parantos disababkeun!
Numutkeun kana pengumuman panganyarna anu dikaluarkeun dina Kemis (24), tilu jalma anu katépaan umurna antara 20 sareng 30 taun, sareng gejalana muncul ti 15 dugi ka 17 Juli.
"Dina tahap ieu, Dinas Kaséhatan teu acan tiasa ngonfirmasi hubungan antara jalma anu katépaan ieu, tapi aranjeunna sadayana katépaan ku galur panyakit meningococcal serogroup langka anu sami."
Meningococcus nyaéta baktéri Gram-négatip anu bisa ngabalukarkeun meningitis, meningococcal meningitis, sarta meningococcal bacteremia.Virus ieu ngan ukur nginféksi manusa, teu gaduh sato parasit, sareng mangrupikeun hiji-hijina anu nyababkeun inféksi baktéri meningitis wabah.
Gejala jalma anu katépaan sering kalebet: muriang, nyeri awak, nyeri sendi, nyeri sirah, beuheung kaku sareng sieun cahaya, sareng komplikasi kalebet tekanan darah rendah, sawan, sareng gangguan dédéngéan.
Dina kasus parna, éta bisa ngakibatkeun amputasi, karuksakan otak, komo maot.
Sacara umum, jalur pangiriman kuman ieu kalebet sékrési saluran pernapasan sareng tikoro.Nyium, batuk, parabot umum, rokok sareng alat musik mangrupikeun metode pangiriman anu paling umum.
Pasién panyakit meningococcal mimitina ngagaduhan gejala tiis sapertos muriang, batuk, sareng pilek, anu henteu gampang dibédakeun tina pilek biasa sareng gampang salah didiagnosis.Sakali waktu perlakuan lasut, baktéri asup kana sirkulasi getih, nu bisa ngakibatkeun bacteremia (atawa malah sepsis).
Dina tahap ieu, gejala bakal deteriorate mun muriang tinggi, seueul, utah, petechiae, ecchymosis, jsb dina kulit, sarta baktéri pathogenic antukna bakal narajang meninges sarta ngamekarkeun kana meningitis.
"Dua satengah taun saatos wabah wabah makuta énggal, kami parantos ngalangkungan tonggak tragis anu sanés!Sajuta jalma parantos maot tina virus makuta anyar taun ieu, sareng ieu masih nalika umat manusa ngagaduhan sadaya alat anu dipikabutuh pikeun nyegah maotna!Janten, urang henteu acan tiasa nyarios, jalma-jalma parantos diajar hirup sareng Covid-19.
Janten anjeun siap?


waktos pos: Aug-27-2022