page_banner

Asam nukléat deteksi fluoresensi kuantitatif nilai Ct - parameter cinta-hate

Asam nukléat deteksi fluoresensi kuantitatif nilai Ct - parameter cinta-hate

The "New Coronary Virus Pneumonia Diagnosis and Treatment Program (Trial Ninth Edition)" ngagunakeun deteksi asam nukléat nilai Ct ≥35 salaku salah sahiji dasar penting pikeun ngaleupaskeun manajemén isolasi atawa ngurangan.Janten, naon nilai Ct tina kit deteksi asam nukléat ngagambarkeun?Dupi nilai Ct tina kit béda comparable?Naha langkung handap nilai Ct, langkung saé kinerja kit?
Nilai Ct (Threshold Cycle, Ct) nyaéta jumlah siklus PCR nalika inténsitas sinyal fluoresensi kuantitatif fluoresensi real-time ngaleuwihan ambang set.Kit deteksi asam nukléat nyandak makuta anyar salaku conto.Pikeun réaksi sarua kit sarua pikeun ngadeteksi dua sampel virus-ngandung, A jeung B, ukuran nilai Ct ngagambarkeun, ka extent tangtu, jumlah salinan gén viral, nyaeta, viral load.Nu handap Ct sampel B, nu leuwih luhur viral load.Nilai Ct berbanding terbalik sareng viral load sareng infectivity na.Kaunggulan jeung kalemahan kit kuantitatif fluoresensi real-time anu béda teu bisa ditaksir ngan ukur ku ukuran nilai Ct, sabab nilai Ct tina kit anu béda henteu sabanding.Evaluasi kinerja kit perlu diukur tina aspék sensitipitas (wates deteksi minimum), spésifisitas, precision, stabilitas, jeung aplikasi diagnostik.Masing-masing produsén réagen gaduh dalapan belas jinis seni béladiri sorangan, sareng aranjeunna gaduh kakuatan magis sorangan dina aplikasina, janten kuring moal ngémutan rinci di dieu.
Pikeun instrumen/sistem analisis PCR kuantitatif (QPCR) real-time konvensional, akuisisi nilai Ct jeung pamakéan nyebar maranéhanana dina aplikasi deteksi patogén akrab jeung dulur.Kalayan kamekaran industri sareng kamajuan téknologi, alat sareng réagen QPCR parantos mendakan kasempetan sareng tantangan.Yiou Think Tank (Laporan Panaliti 2021 ngeunaan Industri Uji Genetik Cina: Téknologi) nganalisa yén kalolobaan perusahaan di industri QPCR nagara kuring nyanghareupan masalah umum dumasar kana téknologi.Pikeun ngaréspon kana masalah ieu, solusi dibagi kana dua jinis: ngagancangkeun pamutahiran téknologi sareng nyebarkeun téknologi anyar.
POCT pikeun diagnosis molekular QPCR mangrupikeun salah sahiji arah pangembangan industri, sareng paningkatan kinerja mangrupikeun faktor anu penting pikeun ngagancangkeun aplikasi téknologi.Pikeun parabot POCT kalawan throughput single-sampel tina QPCR, kumaha carana ngaoptimalkeun nilai Ct sahiji parameter konci réaksi tunggal dina R & D?Alat anu sami, sistem réaksi anu sami, sareng konsentrasi citakan anu sami, sacara téoritis langkung ageung nilai Ct tina réaksi tunggal, langkung handap efisiensi énzim dina réaksina.
Dina prosés ningkatkeun efisiensi réaksi énzim sareng ngaoptimalkeun nilai Ct, kurva amplifikasi kuantitatif fluoresensi siklus PCR has 40 tiasa dianalisis heula.Kurva amplifikasi dina gambar di handap ieu dibagi jadi fase latar fluoresensi, fase amplifikasi eksponensial, fase linier, jeung fase dataran.Pikeun ngahontal latar tukang fluoresensi anu handap, sajauh mungkin pikeun ngabédakeunana tina nilai fluoresensi tina amplifikasi eksponensial awal, perlu diuji tina pamawa bahan konsumsi réaksi, saringan desain usik primer, sareng sistem panyangga réaksi.Mangsa amplifikasi éksponénsial nyaéta réaksi paling langsung tina aktivitas énzim, sarta eta oge bukti koordinasi sampurna pakakas POCT, pamawa réaksi jeung réagen.Dina waktos ayeuna, kontrol suhu alat, akuisisi sareng analisa sinyal optik, biokompatibilitas pamawa, sareng kinerja sistem réagen kedah disaluyukeun sareng diuji dina sagala aspek.Tungtungna, sakabéh amplifikasi geus réngsé, sarta hasilna kudu dibere ku algoritma data rigorous pikeun ménta nilai Ct lumrah.
jalur CT
Léngkah leutik dina optimasi nilai Ct nyaéta léngkah-léngkah anu teu kaétang tina tanaga R&D.Dina kahariwang jeung kagumbiraan beurang jeung peuting, unggal waktu "gunung jeung walungan teu katempo, willows poék jeung kembang caang jeung aya kampung sejen", nu masihan urang kawani jeung gairah pikeun maju. deui.


waktos pos: Sep-29-2022